En leende man säger: Var inte räddaslutsålt

Var inte rädda

10 år efter den kritikerrosade publiksuccén ”The 90’s – ett försvarstal” står Henrik Schyffert i vår ensam på scenen igen. I den nya standup-showen ”Var inte rädda” gör han upp med sina egna brister och rädslor i ett Sverige där oron ökar.

– Jag gick länge runt och hade ångest över hur jag skulle kunna toppa ”The 90’s”, tills jag kom på att jag INTE ska toppa ”The 90’s”. Jag ska bara försöka göra en så ärlig, rolig och aktuell show som möjligt, säger Henrik Schyffert. I en tid när allt fler gräver ner sig i skyttegravar och desperat håller fast vid sina åsikter, vill Henrik Schyffert bryta dödläget genom att åtminstone försöka rannsaka sig själv.

– Var tionde år måste jag stanna upp och tänka: Vad håller jag på med egentligen? Lever jag som jag lär? Stämmer min karta överens med verkligheten?

Det gör lite ont att vara ärlig mot sig själv, att ställa sig på vågen istället för att dra in magen. Men det kan förhoppningsvis vara roligt att titta på, fortsätter han.

I fem år stod Henrik Schyffert och Fredrik Lindström på landets största scener tillsammans.
Föreställningarna ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd” sågs av uppemot 400 000 personer – sedan dess har Henrik Schyffert bytt de stora scenerna mot små standup-klubbar för att utmana sig själv som komiker.

· Var inte rädda ·

Tid:
19:30
Längd:
90 minuter
Språk:
Pris:
Slutsålt!
Uppsala Magic & Comedy