Tusen tack!

Nu är årets festival över. Känns ofattbar att allt flöt på som det skulle. Att min dröm har blivit verklighet. Tack alla artister, samarbetspartners, volontärer, teknikpersonal och alla besökare! Tack till alla som gjort det möjligt. Tack Anna Wikestedt Fällmar som gjorde ett fantastiskt jobb att projektleda denna underbara röra. Framförallt, tack till min kära fru Helena som än en gång stått ut med att jag lagt så många timmar på att göra Uppsala lite roligare och än mer magiskt.

Tisdag 19 April, Första festivaldagen, Reginateatern
Första festivaldagen spenderade vi på intima och trevliga Reginateatern. Vi startade med ett unikt företagsevent för Relation och deras 120 gäster. Relation bjöd på gott fika från Triller Mat & Bröd, vilket gav en varm och välkomnande känsla innan våra artister bjöd på magi, illusioner och humoristisk sång. Klockan 19 var det sedan dags för den slutsålda invigningsshowen. Och vilken show det blev! Tack Brynolf & Ljung för att ni tog er tid att vara en del av festivalen, mitt i ert arbete med er egen show på Berns i Stockholm. Och tack till Axel Adlercreutz, Ola Aurell, Håkan Berg och Johanna Wagrell. Utan er – ingen show.

Tack Regina!

Onsdag 20 April, Radisson Blu
Tack Elias Bjärgvide, John-Henry och Erik Nordvall! Tillsammans fyllde vi inte bara en show – utan två. Det är inte varje dag man tvingas göra dubbla gig med bara en kvarts förskjutning, bara för att första showen blir slutsåld! Tack för att ni är så bra att jobba med. Tack Kristoffer Appelquist för att du ville vara en del av Uppsala Magic & Comedy och tack Fredrik Andersson, för att du bjöd på så många skratt. Tack även Uppsala Magiska Befrämjare för allt ni bidrog med till festivalen.

Tack Radisson Blu för att ni vill vara festivalhotell och för den fina service ni bjuder på!

Torsdag 21 April, Norrlands Nation
En helkväll för studenter. Nu börjar festivalens internationella artister anlända. Mahdi Gilbert, vilken inspirationskälla! Det är helt ofattbart att en man, som inte bara är kortväxt, utan även saknar händer – kan vara så briljant i fingerfärdighetsmagi. Hans positiva inställning och trevliga sätt sprider sig till alla runtomkring och man kan inte annat än inspireras. Skottlands stolthet Barry & Stuart körde sin första show, och togs emot mycket väl av publiken. Vi fick även höra Carl Stanley, en upcoming star på stand up-scenen, Ola Aurells humoristiska låtar och Kodjo fick avsluta showen. Succé igen.

Tack Norrlands nation för att ni ville satsa på detta!

Fredag 22 April, Uppsala Konsert & Kongress
Close Up-gala. Ikväll fick även icke-studenter möjligheten att se en unik föreställning med Mahdi Gilbert. Slutsåld föreställning med kölista visar stort intresse för den här typen av magi. Andra stjärnor denna kväll var Charlie Caper, som reser världen över åtta månader om året för att uppträda, Barry & Stuart och Erik Nordvall igen samt Tom Stone, en ikon i magikerkretsar. Tom valde att avbryta pågående uppdrag i Bilbao för att få uppträda på festivalen – för att sedan åka tillbaka till Spanien. Tack Tom!

Giganten John Cleese föreställning blev slutsåld långt före jul. Tack Cleese för att vi fick arbeta med dig! Känns som en dröm att ha med en ikon som Cleese i festivalprogrammet.

Att Annika Lantz och Lantzkampen valde att komma till Uppsala i samband med Uppsala Magic & Comedy ser vi som en signal på att festivalen ses som ett attraktivt event att vara en del av. Kul att genom Lantzkampen kunna erbjuda Uppsala ett gratisevenemang som komplement till de gatuartister som under fredagen och lördagen uppträdde på gågatan i Uppsala city.

Lördag 23 April, Uppsala Konsert & Kongress
Trollerikurser för både barn och vuxna. Allt slutsålt med kölista.
Upp-sala-bim, en familjeföreställning med Arkadia och Doktorn från Magikergränd, Trollkarlen Dozzie, Mojje och den unika Anders Flanderz som spelar 14 instrument, allt under ledning av Markus Granseth. Det blev en magisk, musikalisk show på 90 min för barnen. Tack!

Varieté under ledning av Uppsalas egen favoritkåsör Jacke Sjödin. Med Carl Stanley, Rasmus Wurm, Ola Aurell, Tom Stone och Norbert Ferré. Norbert Ferré är en av Frankrikes mest erkända trollkonstnärer. Han har hela jorden som sin arbetsplats och vi är så stolta över att kunna visa honom för Uppsala och visa Uppsala för honom.

Stå-Upp Uppsala!
En show med bara stand up! Al Pitcher, Ann Westin och lokale Christer Engqvist. Tack för alla skratt!

Galashow, festivalens höjdpunkt.
En unik mix av illusioner, stand up, musik och magi i absoluta världsklass. Axel Adlercreutz, Barry & Stuart, Moritz Mueller, Anders Flanderz, Ann Westin, Al Pitcher och Norbert Ferré – tack. Ni är grymma allihop, på era helt unika sätt.

Tack Uppsala Konsert & Kongress för er professionalism och ert tillmötesgående!

Söndag 24 April, Sista Festivaldagen, Uppsala Stadsteater
Sista dagen fokuserade vi på barn, med trollerikurs och Magiska Mysterier med Arkadia och Doktorn. Även denna dag var helt slutsåld.
Som om festivalens alla shower inte vore nog så lockade SM och NM i magi ca 150 trollkarlar från Sverige, Norden och Europa till Uppsala under festivaldagarna. Det var tävlingar i showmagi, i mikromagi, i close-up-magi, i barntrolleri… och vi arrangerade unika föredrag med några av de bästa magikerna i världen för gästerna från Svensk Magisk Cirkel.

Uppsala har genom Uppsala Magic & Comedy blivit väl omtalat i magikerkretsar världen över. Att som slutord få höra stjärnor som Barry & Stuart att de aldrig har blivit så varmt emottagna någonstans som i Uppsala, att efter att de besökt så många delar av världen, så många trollerikongresser, så kände de att Uppsala är unikt. Att de tänker rekommendera alla de känner att tacka ja om de får en förfrågan om att delta i Uppsala Magic & Comedy. Det är ord som vi bär med oss för framtida planering och gör oss oerhört stolta över att få möjligheten att arrangera festivalen.

Tack alla ni som stöttat oss i arbetet. Ensamma hade vi aldrig klarat det. Tack!

Sprid magin!

2 tankar om “Tusen tack!

  1. Ett väldigt uppskattat arrangemang av mina barn som fick Galashowen som julklapp. De var lyriska efteråt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.