Uppsala Magic & Comedy firar 5 år!

Uppsala Magic & Comedy är en årligen återkommande magi- och humorfestival. 2019 firar festivalen fem år.

”Jag ville göra Uppsala till en roligare och mer magisk stad. Så jag beslutade mig att arrangera en festival. Själv. För det var ingen som trodde på idén. Vilken fantastisk resa!”

Så säger magikern, tillika Uppsalabon, Johan Ståhl om första upplagan av Uppsala Magic & Comedy som genomfördes 2014. Beslutet resulterade i tre festivaldagar på Stadsteatern och Clarion Hotel Gillet med över 50 artister från fyra världsdelar. Efter den festivalen var Johan trött. Väldigt trött. Den stora arbetsbördan i kombination med att sonen Dante kom till världen medförde att festivalen lades på is under 2015.

Hösten 2016 ansluter sig Anna Wikestedt Fällmar till organisationen. Anna har vid den här tiden över tio års erfarenhet av att producera några av Uppsalas största näringslivsevent. Johans kreativitet och breda kontaktnät tillsammans med Annas struktur visar sig vara en framgångsfaktor. Från och med då är Magic & Comedy en årligen återkommande festival.

Festivalen arrangeras 24 april – 4 maj 2019. Den 1 december 2018 släpps biljetterna.

Festivalen 2019

Likt de senaste åren kommer festivalen att arrangeras på många olika scener runtom i Uppsala. Exempelvis gästar vi Uppsala Konsert och kongress, Reginateatern, Humanistiska teatern, Grand och Stadsbiblioteket. De populära showerna Close Up Gala, med magi i världsklass, barn- och familjeföreställningen Upp-Sala-Bim, magikurser för barn och den avslutande Galashowen kommer givetvis tillbaka. Men festivalen presenterar även ett par nyheter i programutbudet!

En av nyheterna för 2019 är Robotricks. Den internationella trollkarlen Charlie Caper har tillbringat de senaste åren åt att bygga och programmera de robotar som uppträder med honom i denna unika show. Showen är extremt högteknologisk och berör artificiell intelligens, mänsklighetens framtid och medvetandets natur – allt blandat med häpnadsväckande modern magi.

En annan nyhet är Sveriges Bästa Ordvitsare. Helt utan rimlig förklaring är ordvitsar populärare än någonsin. Ordvits-SM är en publiksuccé och Youtube-klipp med ”dad jokes” får miljontals visningar. Tobbe Ström är trefaldig svensk mästare i ordvitsar. Christer Engqvist är enfaldig silvermedaljör. Tillsammans bjuder de på en show som kommer få dig att skratta, vare sig du vill eller inte.

Men stoltast är ändå arrangörerna över att kunna bjuda på programpunkter för alla – oavsett förutsättningar. Tack vare partners och betalande besökare skapas möjligheten att låta barnen på barnsjukhuset njuta av en stunds magi, sätta upp shower för personer med funktionsvariation, på ålderdomshem och arrangera flera helt kostnadsfria dagar; i Gottsunda Centrum, på Grand och i Uppsala City.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.