Hur det känns inuti en infraröd bastufilt

Det är något så tillfredsställande med att lämna en het yogaklass dränkt av svett. Asanas i sig är en katharsis, den meditativa aspekten är en annan, men det jag tror verkligen gör att jag kan hitta frigörelse är värmen. För mig lossnar värmen allt så resten är möjligt: ​​Spända muskler kan hitta längd, stela leder kan hitta rörelse och mentalt prat kan bryta ner och jämna ut. Det här är alla saker jag skulle kunna använda lite mer av. Men jag har inte obegränsad tillgång till en het yogastudio, och ibland undrar jag över de potentiella fördelarna med värme, isolerat.

 

Det första man bör veta om en infraröd bastufilt hos NordicHigh är att det är en hemmabastu, men istället för att vara ett varmt litet rum ser det ut som en gigantisk värmedyna som viker sig runt din kropp. Det andra är att det förmodligen är det enklaste och mest tillgängliga sättet att uppleva infraröd. Du bara ställer upp den på din säng eller soffa, förvärmer filten, sveper in dig som en burrito och låter kraften från infraröd – plus inre lager av turmalin, ametist och kol – göra sin magi.

 

Efter det är det bara att ta reda på vad som känns bäst. När jag äntligen fick tag i en bastufilt var det här vad som fungerade för mig: Jag lade bastufilten på min säng med kuddar uppställda för att stödja mitt huvud och vila under knäna.

 

Så värmepreferenser: Jag är ny i bastun, så jag har varit mest bekväm med att förvärma filten till en nivå fem eller sex och gradvis öka temperaturen när jag väl är inne. Jag brukar börja känna fördelarna runt nivå sju. Det är då jag börjar svettas och pulsen går upp lite och mina spänningar smälter bort. Om jag känner för något mer utmanande, pumpar jag upp saker till nivå åtta, vilket är varmt men inte för varmt. Vid det laget är det lite obehagligt på ett bekvämt sätt där jag vet att jag pressar min kropp att göra något bra. Om jag börjar bli överväldigad är det lätt att sänka värmen igen, och jag har alltid en flaska vatten vid min sida för svalkande klunkar. Jag är medveten om mina gränser: jag trotsade nivå nio en gång i en minut – för toasty för mig. Av säkerhetsskäl rekommenderar HigherDOSE inte sessioner längre än fyrtiofem minuter.

 

En bastufiltupplevelse innebär också att gå fullt påklädd. Att behöva bära långa ärmar, långa byxor och strumpor var inte vad jag förväntade mig, men att täcka upp tjänar två syften här: För det första kommer kläderna att suga upp en bra mängd svett så att det inte börjar samlas runt dig. (Välsigna.) Det gör också städning lättare. För det andra kommer det att skydda dig när det blir varmt. Medan NordicHigh bastufilt använder infrarött, som värmer din kropp från insidan, blir filtens insida, som ligger mot din kropp, varm vid beröring, speciellt runt underbenen och fötterna. Den bekvämaste metoden är att bära långa, lösa byxor som andas – tänk träningsbyxor snarare än leggings – och tjockare strumpor som täcker anklarna så att ingen hud exponeras på din nedre halva. Ovanpå fungerar vilken långärmad T-shirt som helst, och jag upptäckte att jag aldrig behövde oroa mig för att täcka mina händer.

Nu när jag har satt mig in i en basturutin en gång i veckan älskar jag det. När jag är klar kommer jag fram genomvåt av det jag älskar efter het yoga – och känner mig glödande, upplöst och nöjd. Och jag funderar på att fylla på med träningsbyxor och tjocka strumpor så att jag kan få min bastu i mer än en tvättcykel.