Henrik Fexeus

Henrik Fexeus föddes till en helt ovetandes värld 1971. Ungefär samtidigt som han började grundskolan väcktes ett intresse för trolleri, vilket förvandlade skolåren till en prövande period. Inte så mycket för Henrik som för hans kamrater.

I de hormonstinna tonåren insåg Henrik att trolleri egentligen är en form av omedveten påverkan och försök att styra vad andra människor tror och hur de handlar. Han är än idag förbluffad över att ingen talade om för honom hur lämplig den kunskapen hade varit för att skaffa tjejer.

Intresset för hur vi påverkar varandra fortsatte. Henrik har studerat kommunikativa och mentala tekniker inom en mängd olika områden, från klassisk psykologi till hypnos, samt analyserat påverkan genom media, reklam, propaganda och memetik.

Idag är han Sveriges mest kända psykologiska manipulatör, mentala illusionist och förmedlare av kunskap inom omedveten kommunikation och påverkan. Henrik har skrivit tio böcker som sålt i över en miljon exemplar och hittills översatts till mer än 30 språk. Hans böcker om kommunikation används för att träna alltifrån internationella företagsledare till terapeuter världen över.

Henrik är också en unik föreläsare och mentalist. Med sin egensinniga mix av rackarspel och genuina tekniker drar han utsålda hus både som underhållare och kunskapsförmedlare, samt syns ofta i tv både i sina egna program och som expertgäst i andras. Henrik har vunnit sex internationella och nationella priser för sina framträdanden.

Henrik har fått höra att han skulle vara farlig, vilket han bestämt förnekar. Han beskriver istället sig själv som en trevlig och avslappnad kille som tycker om människor.

Speciellt de som gör som han vill.