Fotograf: Jennie Pihl

John Houdi

John Houdi är en av de mest rutinerade och eftertraktade magiska entertainers vi har i dag i Norden. Hans fräscha och originella mix av humor, buktaleri och trolleri – något han själv kallar MagiComedy™ – har gjort honom till en populär och återkommande artist på event, shower och TV i Sverige och runt om i världen.

John Houdi är magikern, komikern, buktalaren som du sett bl.a. på Allsång på Skansen, Bingolotto, Nyhetsmorgon och Släng Dig i Brunnen. Som skådespelare har han dykt upp i dramakomedier som Lite Som Du, Solsidan, Torpederna samt som röstskådespelare gjort röst i Disneys animerade film Modig mm..

Det var hans flexibilitet och förmåga att kommunicera med en bred publik som gjorde att världsartisten Julio Iglesias valde John som sin opening act på sin europaturné.

John har vunnit ett flertal priser för sin skicklighet. Förutom att han blivit vald till Årets Artist av Svenska Eventakademin har han bland annat fyra Svenska- och nio Nordiska mästerskap i trolleri. Han rankas också som en av Europas bästa buktalare.

Uppsala Magic & Comedy