Alla artisterna i galashowen visas upp i ett kollage.

Galashow

Ett besök på festivalens galashow ger dig en skön mix av magi och humor – med både svenska och internationella artister. Allt under ledning av festivalens egen general – Uppsalamagikern Johan Ståhl.

Magi

Dani DaOrtiz en av världens bästa kortmagiker som uppträder världen över. Han uppfinner nya tekniker, föreläser för andra trollkarlar och är en person som ständigt utvecklar trollkonsten.

Gaston är en modern varietéartist som sysslar med jonglering, magi, utbrytning och humor. Hans härliga göteborgscharm och träffsäkra humor kan få vem som helst på fall.

Från Spanien kommer Hector Mancha som är regerande världsmästare i scenmagi – och Grand Prix-vinnare 2015 – den bästa av de bästa! Akten Mancha vann med i världsmästerskapen är det få trollkarlar som vet hur man gör – om någon!

Malin Nilsson är känd för sin varietéinspirerade stil och sitt coola sätt att framföra klassisk magi. Med imponerande fingerfärdighet, kvick humor och knäppa idéer har hon gjort hela Europa till sitt arbetsfält.

The Space Cowboy är en helt unik artist från Australien. Han har chockerat och roat åskådare i över 40 olika länder på event, tv-shower och festivaler. Space Cowboy har 38 Guinness World Records och är ett levande fenomen som inte kommer lämna publiken oberörd.

Humor

Carl Stanley åker land och rike runt för att uppträda på snart sagt alla Sveriges humorklubbar. Med rapphet och energi för han humor med stark igenkänningsfaktor. Under hösten 2016 har ni kunnat se honom i Parlamentet.

Kodjo Akolor, den älskade komikern och programledaren för “Musikhjälpen”, ”P3 Guld” och ”Morgonpasset i P3”, har utsetts till Årets manliga programledare och har stått över tio år på standup-scenen.

Lasse Nilsen är en av Sveriges mest erfarna komiker med över tio års erfarenhet från klubbscenen både i Sverige och utomlands. Förutom sin vassa politiska satir så är han något så ovanligt som en komiker med fem års utbildning på den legendariska mim-skolan L’ecole de mime d’Etienne Decroux i Paris. Något som gett honom en helt egen stil.

Ola Aurell skriver och framför humoristiska sånger. Han har synts i ”RAW” på Kanal 5, hörts i flera humorsammanhang i P3 och gjort stor succé på visfestivaler och humorscener över hela landet. Senast i somras kunde vi se Ola i Allsång på Skansen. Han arbetar även som improvisationskomiker. Ola har sedan 2012 gett ut skivor som Tio sånger med sensmoral och Sagor för trasiga barn som producerats av Johan Johansson.

Uppsala Magic & Comedy