Invigning, Sim Sala Bim

Välkommen till en utställning på gränsen till det otroliga!

Träd in i trollerikonstens hemliga värld där det mesta inte är som det verkar…
20 april slår Upplandsmuseet upp dörrarna för den helt nyskapade utställningen Sim Sala Bim. Mellan 15.00 och 17.00 kommer ni att få ta del av utställningen, uppleva trolleri på nära håll och faktiskt få chansen att lära er trolleritrick av en nordisk mästare i trolleri. Bandet klipps av Brynolf&Ljung. Ingen föranmälan krävs.

Utställningen Sim Sala Bim tar avstamp i taskspelarnas, konstmakarnas och eskamotö-rernas brokiga historia. Via illusioner och klassiska trick landar vi hos trollkonstnärerna av idag. Prova själv på att trolla och ta plats på scen! Inspireras och förundras men framför allt, låt dig (inte) luras!

Utställningen är producerad tillsammans med de uppsalabaserade trollerikonstnärerna Per Eklund, som författat boken Trolleri som konst och kultur och Johan Ståhl, initiativtagare till Uppsala Magic & Comedy Festival som pågår mellan den 20:e och 30 april 2018. Utställningen visas till och med sista oktober.

Upplandsmuseet vill med sina utställningar öppna för nya perspektiv på gammal kunskap. Här kan vi samtidigt vara samhällsrelevanta genom att visa på en kulturform och populärt fenomen idag. Linjer kan dras mellan kulturhistoria i stort och trolleriet som enskild konstart. En av våra målsättningar är också att vara inkluderande och ta vara på människor och deras engagemang i våra utställningar. Därför är vi mycket glada över detta samarbete.

Producent: Ylva Lewenhaupt

Utsällningen pågår 21 april – 28 oktober 2018

· Invigning, Sim Sala Bim ·

Lokal:
Tid:
15:00
Längd:
120 minuter
Uppsala Magic & Comedy